středa 30. října 2019

Koupaliště Mladá Boleslav






S příchodem letních měsíců to většinu z nás táhne k vodě, ochladit se. V každém koutu republiky je na výběr z nespočtu umělých či přírodních vodních ploch. 

V poslední době jsme si oblíbili velké koupaliště v Mladé Boleslavi, které se nachází jen kousek od sjezdu z dálnice D10. Ke koupališti přiléhá také relativně velké parkoviště, které však například víkendový nápor návštěvníků nepokryje. Naštěstí lze zaparkovat na nedalekém sídlišti a ke koupališti dojít pěšky.

Vstupné je s ohledem na moderní vybavení koupaliště velice příznivé. Dospělý zaplatí sto korunu, děti starší 6 let 63 Kč a ti nejmenší mají vstup bezplatný. Právě vaše ratolesti ocení množství atrakcí. Ať už se jedná o brouzdaliště se skluzavkou pro prťata, nebo mělký, ale velký bazén se třemi skluzavkami pro děti všeho věku. Tento bazén je například i vhodný na to, naučit vaše děti plavat. Nejen pro dospěle je přichystán největší bazén, který je rozdělen na relaxační část a plavecké dráhy.

V relaxační části jsou masážní proudy vody, divoká řeka a nakonec snad vůbec to nejlepší - kyblík. Ten bych označila hlavním důvodem naší návštěvy mladoboleslavského koupaliště, kdy nám za to stojí i téměř hodinové cestování :-D Obří kyblík se naplní vodou, následně se převáhne a obrovské množství vody vás takřka spláchne. Je to skvělý. Baví to hlavně mého přítele a starší dceru, mladší dcerka se kyblíku zatím ještě bojí.
Další super věcí je oddělený bazén pro skokany, který má dva skokanské můstky rozdílných výšek a hlubokou vodu. Do hlavního bazénu ústí také dlouhý žlutý tobogán, na který jsem se však prozatím neodvážila :-)


Prostor pro odpočinek na dekách je velký. Všude je skutečně dost místa a ačkoliv může být ve vodě hlava na hlavě, vy si pro odpočinek můžete najít klidné místo. 

My vždy ležíme mezi velkým a menším bazénem, hned vedle pláže s lehátky, kde máme blízko skříňky na cennosti. Příště ale určitě budeme ležet jinde, protože mě tam pokousali dva mravenci a z borovice na mě kápla smůla, kterou jsem z hlavy nemohla zaboha dostat dolů. Takže tam doporučuji spíše nelehat! Koupaliště se chlubí poměrně rozsáhlým občerstvením, kde nechybí klobásy, burgery, langoše a kebaby.

Lákavý je oddělený bar. Vše však kazí nekonečně dlouhé fronty. Doporučuji tak přibalit si alespoň drobnou svačinku s sebou.
Více se o koupališti dozvíte z následujícího odkazu: https://www.saramb.cz/koupaliste/
Z mého pohledu se jedná o naprosto skvělé koupaliště, kam se vždy ráda vracím. Kam jezdíte na koupačku vy?  

Žádné komentáře:

Okomentovat