středa 30. října 2019

Seriál: Život s manipulátorem #1 Seznámení

Bylo mi pouze 18 let, když jsem poznala svého exmanžela, kterému bylo v tu dobu už 36 let. Já byla zadaná s klukem, který byl také starší asi o 10 let. Postupem času jsme si příliš nerozuměli.



Bohužel mne můj exmanžel okouzlil tím, že mi říkal, jak jsem krásná a úžasná, a jak by se o mne staral, a že by vždy chodil na moje akce, jako je například věneček a prodlouženou, na kterou můj tehdejší přítel přišel jen jednou a mne mrzelo, že na věneček nedorazil. Bylo to pro mne moc důležité. Proto mne jakékoliv hezké a vlídné slovo od někoho jiného moc těšilo. Někdo, kdo má o mne opravdu zájem. Nikdy jsem se necítila nijak hezká a úžasná.
Bývalý manžel pracoval v baru, kde pracovala i moje máma. Tam jsme se seznámili! Už to mi mělo napovědět, že to nebude úplně v pohodě. Ne proto, že pracoval v baru, ale proto, že si občas dal panáka. Ale asi na tom zrovna nebylo nic špatného. Kdo si občas nedal panáka, že?
Musím říci, že on byl ženatý a měl malou dceru. Nevím, jaké měl manželství, ale podle toho, co on sám řekl mně, tak šťastné asi nebylo. Prý si už nerozuměli a měli dost konfliktů. No, abych toto zkrátila. Když se jeho tehdejší manželka dozvěděla o mně a bylo vidět, že to dohromady nedají, tak se s ním rozešla. Dokonce si pamatuji na případ, kdy on s ní telefonuje a já stojím vedle něho a vypráví své ženě, že pokud si vymění byt s rodiči, že s ní zůstane. Koukala jsem jak vyvoraná a on se na mne jen podíval a řekl, neboj, já to nemyslel vážně. Sakra!! Další věc, která mi měla říci, že tohle není úplně v pořádku.
Když se teda s manželkou rozešel, hledal si bydlení. Bylo jasné, že ve městě, kde on předtím žil, být nemůže. Všichni kamarádi by na nás koukali, že on odešel od rodiny kvůli 18leté holce, která mu zblbla hlavu. Jenže dle jeho tvrzení to tak nebylo, že měli mnoho problémů a stejně od ní chtěl odejít a že snad už jednou odešel. 
Hodně společného času jsme spolu strávili hledáním jeho nového bydlení v okolních městech. Nejdřív malý byt a pak nás napadlo, že bychom mohli najít něco společného. Nakonec jsme objevili krasný byt, do kterého jsem se přestěhovali. Další kámen úrazu byl ten, že já ještě studovala a on pracoval v té herně a asi moc nevydělával, když neměl žádný peníze. Na nájem a kauci jsme si museli půjčit.. a opět varovný signál o tom, že tohle nebude dobrá partie. Hned po krátké době řešit, kde vezme peníze?? Musel si půjčit od známého. Díky bohu se mu to také hned vrátilo.
Moje máma, když se dozvěděla o tom, že budu s ním, se zhrozila. S ním? A víš, že pije? A dluží kde může? Bohužel nebyla sama, kdo to říkal. I mnoho mých kamarádů a přátel tvrdilo, že tohle není dobře,ale já byla zamilovaná a nechtěla jsem o ničem z toho slyšet. Asi jsem si myslela, že jen nechtějí, abych byla šťastná.
Byla jsem mladá a hrozně naivní a hlavně zamilovaná. Určitě si říkáte, že jsem byla totálně blbá, když to nyní čtete. Ale věřte mi, já tohle všechno vím, udělala jsem mnoho špatných rozhodnutí, za která nejsem ráda, ale už se staly. Proto píšu tento příběh, aby ostatní ženy (nebo i muži) neudělali stejná špatná rozhodnutí a včas vyskočili z toho jedoucího vlaku.
Poučeni? Když se koukám s odstupem času, tak tam nějaké signály byly.
* lhaní své manželce
* půjčování peněz
* hlavně ostatní nezávisle na sobě říkali, co je zač a já to neviděla
Pokud se něco takového děje i vám, nevrhejte se okamžitě do vztahu jako já. Pořádně si to promyslete. Vyslechněte názory svých přátel a blízkých. Klidně se totiž může stát, že mají pravdu...

Druhý díl seriálu vyjde v nejbližší době. 
Pokud se nacházíte nebo jste se nacházeli v podobné situaci, budu ráda, když se mi ozvete do komentáře pod článkem nebo na mail: mamcahelca@gmail.com 

Žádné komentáře:

Okomentovat