středa 30. října 2019

Tatrhy

Pravidelně se v našem kraji pořádá skvělá akce jménem TATRHY. A co jsou vlastně zač?


Jsou to putovní trhy, kde najdete různé restaurace, minipivovary, design stánky nebo stánky s módou i bleší trh. Je to místo, kde si poslechnete hudbu, potkáte se s přáteli a máte možnost ochutnat domácí koláče nebo si koupit např. domácí kosmetiku. Jedná se o neziskovou organizaci. Na Tatrhy jezdíme všichni moc rádi a tentokrát se konaly tady kousek od nás v Zásadě.

Měli jsem možnost svézt se historickým autobusem. No, pro mě je to autobus jako autobus, ale přítel to příšerně žere. Když jsme na něj na zastávce čekali a on konečně dorazil, musel si ho jít natočit a vyfotit, div jsem mu neujela :-D Svezení takovým prostředkem je velice hlučné a neslyšela jsem vlastního slova. Cesta trvala necelou půl hodinku, takže se to dalo vydržet, i když tam byli tací, kteří by tímto autobusem jezdili celý den, že Míšo :-D



Zastávka byla nedaleko trhu a protože bylo takové vedro, nejdřív jsme navštívili stánek s pivem a jak jinak než můj oblíbený pivovar VOLT. Každý jsme do sebe kopli jednoho velkého Summer ALE a šli jsme se mrknout dál.


Stánků tam bylo kolem 80, takže opravdu bylo co dělat. Bylo kolem poledne, takže další na řadě bylo jídlo, a jak jsem viděla stánek s Kaiser Franz, měla jsem vybráno. Nikdy jsem burger od nich neměla, vždy tam byla velká fronta, ostatně jako i tentokrát. Každý, koho znám, si tento burger vychvaloval, tak jsem se hecla, že tu frontu vystojím. Chudák pán, ve stánku byl úplně sám, takže fronta byla snad věčná. Když jsem se konečně dostala na řadu a dostala svůj vyvolený burger Bacon, hned jsem se s ním někam schovala a začala ochutnávat. To bylo něco.. Lepší jsem nejedla. Nejlepší na něm snad byla ta houska než maso samotné. Snědla jsem ho asi během 5 minut. Kdo ho ještě neochutnal, tak doporučuji co nejdříve. I čekání ve velké frontě se vyplatí.
A když už jsme navštívili Zásadu, tak jsme si nemohli nechat ujít místní pivovar Rezek. Tam není co dodat. Pivo mi nechutná, a to jsem mu dala tolik šancí. Ale Míša tam přesto chtěl jít, asi si myslel, že se něco třeba změnilo. No a nezměnilo! Vydrželi jsme tam asi půl hodiny a pak hurá zpět na tatrhy.
Tam jsem si koupila angrešt, který jsem neměla několik let. A nakonec nás čekala opět cesta domů tím super autobusem.
Tatrhy jsou skvělá akce pro každého.
Těším se na další.

Žádné komentáře:

Okomentovat