neděle 2. srpna 2020

Zoo Dvůr Králové

Na další letošní výlet jsme vyrazili do ZOO Safari Dvůr Králové. Naposledy jsem tam byla před 7 lety a Elizabeth nebyla ještě na světě.


Jako jednu z výhod beru parkování zdarma a možnost koupit si lístky on-line, které jsou levnější a ještě nečekáte frontu a rovnou můžete k turniketu.

V celém areálu je mnoho občerstvení, ale počítejte s frontami. Kromě jídla si můžete dát i pivo v jejich minipivovaru, který má vstup z ulice a nebo také ze Zoo. Pivo je sice trošku dražší, ale přispějete tím na nosorožce.


I přesto, že Zoo není tak velká, má mnoho pavilonů, takže je to opravdu výlet na celý den. Od ostatních Zoo se liší vlastním Safari, které je na úplném konci zoo. Můžete si vybrat, zda chcete jen autobusem, truckem nebo vlastním autem. Pokud máte elektroauto máte i levnější vstupné do safari. Také si můžete půjčit zdarma jejich elektroauto, ale mají k dispozici jen dvě. My jeli autobusem, který má cca 50 míst na sezení a je bez oken. Cena vstupného je 50 Kč pro dospělého a děti jsou zdarma. Řidič s vámi projede volné výběhy zvířat a dělá vám k tomu výklad. Je to určitě zážitek, ale nečekejte, že tam uvidíte lva nebo jinou šelmu, ve výběhu jsou zebry, antilopy a žirafa. Zmíněné lvy lze vidět až ve druhé části safari, kam se dostanete výhradně vlastním vozem nebo truckem. Jízda trvá asi 20 minut, Záleží kde se autobus zdrží, velice často se uhýbá zvířatům nebo řidičům, kteří nerespektují pravidla Safari Zoo.

Asi nejvíce nás v celé Zoo fascinovali skutečně obří suchozemské želvy. Pro děti nechybí kontaktní zoo, kde mají možnost pohladit si kozy, ale to už je dnes asi všude. U dvou restaurací najdete také velká hřiště pro děti, takže se můžete v klidu najíst nebo vypít kafe a WC je na každém rohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat