středa 3. února 2021

Vytrhli mi správný zub?!


Nevím jak vy, ale já mám příšernou hrůzu ze zubařů. Jako malá jsem si fakt užila, měla jsem sundávací rovnátka a pak rovnátka na pevno. Bylo to hrozný období, protože mám pocit, že mi zubařka vždy vyrvala několik zubů a čau. Nebudu lhát, bojím se tak moc zubařů, že jsem tam na čas přestala chodit. 

Jenže chvíli po zásnubách jsem si říkala, že s tím musím něco udělat a objednala jsem se ke své zubařce. Krom toho, že jsem se dostala vynadáno, jsem měla za to, že mi zuby opraví. Bohužel se do teď nic moc nedělo. Vždy mi n provedla základní dentální čištění a jeden zub mi zadělala nějakým cementem s tím, že zub číslo 6 musí ven a že mě objedná ke stomatochirurgovi. Opět se nic nedělo.

Chodila jsem tam i s dcerami, ale taky se nic moc nedělo. Proto jsme chtěli znát názor i jiného zubaře a otec dětí je vzal k jinému zubaři jen na kontrolu. Starší dceři upravil zub a dokonce měl čas i na mě. Podíval se a řekl, že šestka musí pryč a že mi ho vytrhne, jestli chci. Tak jsem teda řekla, že ano, protože to stejné říkala i moje zubařka. Vytrhnul mi ho skoro bezbolestně a ještě se na to holky koukaly, prý pak nebudou mít strach ze zubaře, když uvidí, jak to chodí.

Asi za 20 minut jsem začala přemýšlet, že mi zub chybí na 5. místě a ne 6. a dostala jsem z toho schízu, že mi vytrhl jiný zub a že mi pak teda vytrhnou i šestku. Dokonce jsem nad tím přemýšlela ještě v neděli v noci kolem 11 jsem se sama tak vystresovala, že jsem musela zjistit, co mi ten zubař vlastně vytrhl, protože on tvrdil, že je to šestka a já mám díru po zubu na místě pátém. Jenže pak jsem si spočítala vrchní patro, kde mi trhali osmičky, a měla jsem na každé straně šest zubů. Pokud mi trhali osmičky, měla bych na každé straně mít přece sedm zubů...

Komedie nastala, když jsem Michala přinutila, aby mi svítil a já si v odrazu telefonu počítala zuby. Pořád jsem jen říkala: "Koukej Michale, já to nechápu, jak to že nemám nahoře sedm zubů?" A pak mi, řekl: "Hele tobě chybí druhý třenový zub úplně všude..." No a já si vzpomněla, že ve 13 letech mi trhali všechny pětky, protože jsem měla hodně zubů a nevešly se mi do pusy. Museli mi je vytrhnout a dát rovnátka. Moje hysterie skončila o půlnoci a konečně jsem mohla jít na pár hodin spát. 

Žádné komentáře:

Okomentovat