čtvrtek 3. června 2021

Plánování svatby:#4 Výběr svatebních šatů a bot

 




Na výběr svatebních šatů jsem se moc těšila. Bylo to myslím v lednu, kdy bylo ještě všechno zavřené, ale jeden svatební salon mi otevřel a mohla jsem si vybírat a zkoušet. Poprosila jsem jednu družičku, která jela se mnou a zbytek byl on-line na videohovoru.


Vyzkoušela jsem si asi 6 šatů. Bylo to docela náročné, protože to neustále zavazování a sundavání, a navíc je v tom teplo. První šaty byly docela krásné a moc se mi líbily, ale bohužel nebyly v mých finančních možnostech. Další šaty byly naopak moc vyzývavé. Kdybych si je vybrala, tak nikdo nebude řešit naší svatbu, ale spíše „Hele ta má ale kozy...“ Takže ty jsme hned zavrhly. V dalších šatech jsem vypadala jako kdyby mi bylo 50 let. A další šaty mi byly malé. Ono vybrat šaty je hrozně těžký obzvlášť když máte prsa velikosti E. Jedny šaty měly i rukávy, tak to jsem myslela, že vyskočím z kůže. Měla jsem vytipované šaty, které by se mi líbily, ale bohužel nemám na to postavu.







Koupit nebo půjčit?





To byla také otázka, kterou jsem si dost dlouho pokládala. Někde je půjčovné levnější než koupě, ale jinde je půjčovné stejně drahé nebo jen o pár stovek levnější než koupě. Bála jsem se, že šaty třeba zničím a nakonec budu ještě doplácet. Volila jsem tedy variantu koupě. Paní v salonu měla výprodej, tak jsem si tam nakonec jedny vybrala a když se nezničí, tak je třeba ještě prodám. Do těch šatů jsem se zamilovala už když jsem si je vzala prvně na sebe.




Boty


To byl horší problém. Já jsem chtěla jen bílé nebo světlé lodičky s uzavřenou špičkou, jenže jsem je nechtěla z internetu, ale normálně si je vyzkoušet. To jsem ale nevěděla, že to bude takový problém. Prošla jsem celý obchoďák a nic. Po světlých lodičkách se slehla zem. Nikde neměli žádné světlé lodičky. No a pak jsem objevila boty v barvě bordó. Koukala jsem na ně asi půl hodiny a pak si je vyzkoušela a nakonec koupila. Jsou teda vyšší, ale jsou krásné a dobře ladí k šatům. Ale nakonec mi to nedalo a objednala si ještě dvoje světlé ze Zalanda. Těším se, až si je vyzkouším a pak porovnám a vyberu si ty pravé.

Žádné komentáře:

Okomentovat