úterý 26. října 2021

Recenze na film: Ulice strachu

zdroj: čsfd.cz
 

Na Netflixu jsem narazila na slasherovou trilogii Ulice strachu a já takové horory miluju.

Tato série je docela dost hororová a mysteriózní.

Než budete číst dál, možná prozradím trošku děje, ale žádné velké spoilery nečekejte.


1.Ulice strachu - 1.část: 1994

Už od první scény jsem věděla, že se mi to bude líbit.

V Shadyside se v průběhu několik let stanou brutální vraždy, začíná to už za doby čarodějnic. No a v roce 1994 se stanou další.

Typický záběr, kdy holka zavírá svůj obchod v obchoďáku a kamarád jí má odvést domů. Zavře a najednou se tam objeví týpek v masce a s nožem. Že vám to něco říká? Jasně, že jo. Vřískot jak vyšitej.

Pokračuje to tak, že parta studentů se to snaží vyřešit a jeden z nich na tom pracuje asi už dlouho a má doma na zdi všechny informace o brutálních vraždách za několik desítek, možná i stovek let. Bohužel také zjistí, že těch zabijáků je víc, než chlap v masce, ale taky malý chlapec s „bejsbolkou“ či holka, která podřezává hrdla. Jenže když je budou chtít zabít, vždy přežijí. Zjistí, že se to už někdy stalo a taky všichni zemřeli, kromě jedné teď už paní, kterou kontaktují. Bohužel se jim ozve až když si skupina studentů myslí, že to vyřešili.

Ona však tvrdí, že ne a vypráví jim příběh z tábora kde byla se svojí sestrou z roku 1978.


Ulice strachu 2. část: 1978



zdroj: denofgeek.com


Pozvolna pokračuje vyprávění jedné z přeživších. Děj se odehrává v roce 1978 z jednoho letního tábora, kde začne brutálně vraždit jeden chlapec a opět, že vám to něco připomíná? Opět správně, Pátek Třináctého. Tento díl je opravu až od 18+, byl to dost masakr a bavil mě asi nejvíc z těch 3 dílů.


Ulice strachu 3. část: 1666

Tady nás děj vezme přímo na začátek celého příběhu. Ten mě teda moc nebavil, teda aspoň první půlka mě nebavila, pak se vrátí do roku 1994 a tam je to opět zajímavé.


Je potřeba se podívat na všechny tři filmy v pořadí, jak jsem napsala. Velice často se tam snažili o nějaký humor, ale ne vždy se tam hodil.


zdroj: variety.com

První díl byl super, druhý ještě lepší a ten třetí spíše jen docela ušel.


Celkově bych to hodnotila jako 3,5 z 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat