pondělí 14. března 2022

Náš výlet do Aquapalace v Praze

 
Náš výlet do Aquaparku v Praze




Tento výlet jsme plánovali nějakou dobu a taky jsem si na něj trošku museli ušetřit.

Doporučuji jet ve všední den a nejlépe mimo nějaké hlavní prázdniny, protože jinak se tam nedá hnout. My jeli v pátek kdy děti měly u nás jarní prázdniny.

Chtěli jsme si tam užít celý den, takže jsme vyjeli hned ráno a dojeli na místo kolem 9:30 a zaparkovali. Parkové tam stojí 100 Kč na den. Otevírali v 10 hodin a protože jsem věděli, že je to opravdu velký aquapark, tak být tam půl hodiny předem se vyplatilo. I přesto, že jsme tam byli brzo, tak už tam byla nějaký fronta a přijet třeba 10 minut před otevřením už bychom čekali mnohem déle.

Vstupenka pro dvě děti a dva dospělé byla za 2 249 Kč. Velkou výhodou je, no vlastně i nevýhodou, že dostanete hodinky s čipem. Určitě je každý zná, pomocí nich si zamknete skříňku a také platíte v restauracích, kavárnách nebo v automatech. Nevýhoda je, že pokud si děti neohlídáte, tak ani nevíte, že utrácejí :D. Já si ty hodinky od dětí vzala a zavřela. Stejně tak je nesmíte ztratit, jinak si někdo bude vesele utrácet vaše peníze.

Nejvíc mě bavil bar v bazénu, kde můžete odpočívat a barmani vám budou připravovat drinky. Velké pivo je za 75 Kč nealko drink kolem 160 Kč, vše do plastového vratného kelímku.

Na oběd jsme šli do restaurace, kde jsme Elince dali dětské jídlo a stačilo jí to, ale ona je takový náš cvrček, moc toho nesní. Jess si dala špagety já stripsy s bramborovou kaší, vše taková klasická jídla. Ale co tam dělají, jsou domácí a dobrý pizzy. Cena kolem 189 Kč. Dětské porce za 99 Kč a zbytek kolem 160 Kč.

Kávu mají za normální ceny jako jinde. Bohužel v kavárně u vody jsem si dali kafe do klasického kelímku, ale o patro výš dělali kafe do hrníčku, takže zase příště.

Jestli je povolené s sebou tahat jídlo a pití, netuším, ale my jsem si vzali pití, ovoce a nějaké věci na zob, které jsem si snědli na lehátku.

Areál je velký a nejsou rozdělený mužské a ženské šatny. Přijdete, vezmete si ramínko a jdete do převlékárny. Tam se převléknete a vylezete druhou stranou, kde jsou skříňky, do kterých si dáte věci a hotovo. Každý člověk má svoji, takže i děti a jsou různě velké. Takže já si vzala svojí velkou a děti každá svojí malinkou.

Pak klasika sprchy, které už rozdělené jsou a po osprchování hurá do areálu.

Ten je rozdělený na několik pasáží. My vylezli hned u tobogánů, pak je tam pavilon Ostrov pokladů. Tam bylo hlavně každou půl hodinu vlnobití, které jsme si užívali všichni a také je tam ten parádní vodní bar.

Další pavilon je takový klidnější a je zde zmíněná kavárna a plavecký bazén. Musím ale říct, že je to prostě celé na vyblbnutí, pokud byste si tam chtěli dát jako pár bazénů, tak podle mě nemáte šanci. Bazén na klasické plavání je malý a při představě, že tam jdu o víkendu, tak nemám šanci. Dokonce ten den tam byl i nějaký výcvik plavání, takže jsme do toho bazénu ani nemohli.

Byla jsem asi na všech tobogánech, co tam měli, krom trychtýře a nejvíc mě bavil tobogán, který sjíždíte na gumovém kruhu. Buď po jednom, nebo mají kruhy pro dva až tři. Já jezdila hlavně se starší dcerou. Užili jsem si to parádně. Po odchodu pak hodinky vrátíte tam, kde vám je dali a zaplatíte to, co jste utratili a je to.

Žádné komentáře:

Okomentovat