čtvrtek 24. listopadu 2022

TOP 5 knížek pro krimi maniaky

 



Dnes mám pro vás tip nejen na vánoční dárky pro vaše kamarády nebo rodinu.

🍀První, co jsem si vlastně i já sama koupila, byla knížka Psychologie sériových vrahů od Andreje Drbohlava, která je mimochodem ze všech nejtlustší. Krom 200 skutečných případů tam najdete i kapitoly jako jsou mýty o fenoménu sériových vrahů, psychologickou typologii vrahů podle motivu nebo základní definice mnohonásobných vražd.



🍀Druhá kniha je Psychologie masových vrahů od stejného autora.
V ní najdete reálné případy, například slavné nevyřešené příběhy, masové vražedkyně, nebo téma věnující se ženám, které se zamilovaly do vrahů. Kromě samotných příběhu se zde dočtete i o subtypech masových vrahů a vyvráceny jsou i některé mýty.

🍀Třetí kniha je Mindhunter Lovci myšlenek.
Je to předloha stejnojmenného seriálu, který najdete na Netflixu.

🍀Čtvrtá kniha je od Lucie Bechyňkové, která má spolu s Bárou Krčmovou podcast Opravdové zločiny. V knize se začtete do několika příběhů, které Lucka sama zpracovala i pro podcast, najdete tam například H. H. Holmese, Jeffrey Dahmera, ale i méně známe příběhy.

🍀Pátá kniha je také od Lucky Bechyňkové. Název Opravdové zločiny 2 naznačuje, že jde o přímé pokračování, ve kterém najdete další kriminální případy, přičemž ne všechny zazněly v podcastu. Jde například o příběhy Adama Walshe, Warrenových či Natalie Wood. Kniha je navíc obohacena 4 rozhovory a jeden je i s panem Štočkem, což byl elitní pražský kriminalista.

🙂Mezi další knihy, které by vás mohly zaujmout, zařazuji rozhodně Moje případy 1. oddělení od Josefa Mareše, kterou si přeji k Vánůcm, nebo Vrah je v každém z nás od Lucky Bechyňkové a Jana Štočka.

Pokud máte tipy na další knihy, sem s nimi.

Žádné komentáře:

Okomentovat