středa 22. února 2023

Recenze na knihu: Vrah je v každém z nás





 Název knihy: Vrah je v každém z nás
Spisovatel: Jan Štoček, Lucie Bechynková
Žánr: Rozhovor
Rok vydání: 2022
Počet stran: 200
ISBN: 978-80-264-4495-4
Hodnocení: 4* z 5* 


Knihu jsem si přála a dostala ji k Vánocům. Je rozdělená na několik kapitol, přičemž každá je jako jeden příběh. Do příběhu někdy vstoupí spoluautorka Lucie Bechynková , která případně položí doplňující otázky.
Příběhy jsou velice čtivé a pro kriminadšence zajímavé. Úvodem se dozvíte, že byste při čtení neměli svačit. Čekala jsem nějaký krvák nebo nechutnost, ale nic takového nepřišlo, nebo možná už jsem otrkaná a nic mě v tomto směru nepřekvapí. Teda krom jednoho příběhu, kde vrah popisoval, co udělal z oběti a následně jak se k tomu postavila jeho matka, nad tím jsem přemýšlela asi ještě dva dny a nevěřila vlastním očím.
Na konci knihy jsou autentické fotky z výlovu sudu z Orlické přehrady, statku Pohádka, ohořelé torzo, usekané ruce, tělo na pitevním stole apod. Všechny fotky jsou černobílé, což jsem ze začátku kritizovala, ale na druhou stranu... Co mi o tam chybělo, byly třeba fotky, které mají souvislost s příběhem.
Tahle knížka vyšla v podobný čas jako rozhovor s panem Marešem. Četla jsem je hned za sebou, abych měla porovnání, ale musím uznat, že porovnat se nedají. Každá je úplně jiná, ačkoliv v případě jednoho příběhu se shodují. V této knize je však zpracován obsáhleji.

Žádné komentáře:

Okomentovat