středa 30. října 2019

Přehrady Fest - Slapy





Máte taky rádi hudební festivaly jako já? :-D Já je totiž zbožňuji. Jezdíme celé léto na různé koncerty a hudební akce. Minulý rok jsme navštívili 1. ročník PŘEHRADY FEST, který se konal na Slapech přímo u vody. Areál byl úžasný. Všude spousta místa, spousta stánků s jídlem a pitím.

Svoji chill zónu tam měl stánek Metaxa a ING, kde jsme si mohli nabít telefon a toho jsem využila za ten první den asi 100x, protože jakmile mám telefon na cca 70 % , panikařím a musím ho dobít :-D Bylo tam i pódium s programem pro děti tzv. Pigyáda. Vše měli výborně vymyšlené, pódium pro děti bylo dost daleko, aby se netlouklo s programem na hlavním pódiu. WC byly pořád čisté a také tam byly sprchy.

Mezi koncerty se dalo krásně osvěžit přímo ve Vltavě a nebo si půjčit šlapadla a projet se. Lístky byly skoro hned vyprodané a nebyl to festival, kde je hlava na hlavě. Naopak počet lidí byl fajn, nikde žádné fronty a žádný nepořádekPo příjezdu jsme si naivně mysleli, že zaparkujeme někde bokem, ale realita byla jiná. Všude byl zákaz parkování. Logicky! Naštěstí jsme si koupili parkování od festivalu za 100 Kč na celé tři dny. Hned po zaparkování jsem hledala sprchu, protože cesta byla dlouhá a bylo příšerné vedro. Dámské sprchy byly zdarma a pánské za peníze :-D Když jsem se v klidu vysprchovala a čekala venku na přítele, tak do dámských sprch vlezli dva maníci. Pořád jsem chodila kolem těch sprch a zjišťovala, zda jsou opravdu dámské, protože bych nerada příště vlezla celá nahá do pánských sprch :-D


Po sprše jsem si dali výbornou pizzu, co dělali nějací kluci v dodávce a šli na první koncert, který hrál náš oblíbenec VOXEL. Hned po něm vystoupil Pokáč, a nevynechali ani svůj společný set písniček. Pak nás čekaly další super koncerty kapel, jako je Nebe, UDG - samozřejmě nejlepší kapela na světě - a Tomáš Klus. V pauze jsme šli na šlapadla, a to byla nádhera. Jen tak si plout po Vltavě za krásného počasí byl výborný relax, to bych mohla dělat celý den. První den festivalu jsme zakončili koncertem Tomáše Kluse, na kterého jsem se těšila. Bohužel přítel ho moc rád nemá, ale co by pro mne neudělal, že?

Druhý den v sobotu po probuzení jsme si šli zakoupit snídani v nedalekém a také v jediném obchodě, co tam byl, a hurá zpět do víru festivalu. Čekali nás koncerty jako Mirai, Marek Ztracený nebo Chinaski. Měla jsem možnost vyzkoušet rolovanou zmrzlinu. Fronta byla trošku delší, protože příprava rolované zmrzliny zabere více času, avšak všem vřele doporučuji si počkat. Také jsem vyzkoušela belgické hranolky, které určitě většina z vás zná.Vraťme se ke koncertům, o které jde na hudebním festivalu především. Odpoledne zahráli Mirai, což je skvělá a energická kapela. V obdobném duchu se nesl koncert Marka Ztraceného. Maximálně jsem si to užili, což se ale nedá říct o koncertě Chinaski. Důvodů je hned několik. Jednak mne totálně vytáčely rodiny, které si v blízkosti pódia roztáhly deky, položily tam své děti, co třeba usnuly, a šly pryč. Takže jsme jen přeskakovali spící děti na dekách, abychom se dostali ke koncertu. Nevím, kdo nechá své malé děti předškolního věku spát na dece uprostřed velkého koncertu a ještě zmizí? A že rozhodně nešlo o ojedinělé případy.

Samotný koncert Chinaski poznamenal déšť, což ale nijak nevadilo spícím dětem ani jejich rodičům. Z vystoupení známé české kapely jsem byla trochu zklamaná. Moc jsem se na ně těšila, ale byla jsem ráda, že byl konec. Odehráli svoje písničky za sebou a čau. Žádná show, žádné velké povídání s publikem jako předešlí interpreti . Od tak velké a známé kapely jsem toho čekala víc. Ale jsem ráda,že jsem měla možnost je vidět a určitě si jejich písničky pouštím dál. Po koncertě hurá spát a v neděli jen cesta domů. Festival se nám moc líbil a ráda na něj vzpomínám.



Žádné komentáře:

Okomentovat