středa 15. ledna 2020

Recenze knihy: Mám nad tebou moc




Název knihy: Mám nad tebou moc 
Spisovatel: Teresa Driscollová
Počet stran: 280
Rok vydání: 2019
Žánr: Thriller
ISBN: 978-80-249-3830-1
Hodnocení: Za mne 4 z 5


Úvodem musím říct, že nejsem takový ten pravý knihomol, který zhltne desítky knih za rok. Za takového považuji třeba mou kamarádku Evu, která má doma velkou sbírku úžasných knížek. Proto jsem se ozvala jí, aby mi pomohla vybrat tu správnou knížku právě pro mě.
Rozhodla jsem se totiž, že začnu víc číst, a to z pár důvodů. Tím prvním je asi ten, že je mnoho skvělých knížek a ten druhý je, že když budu hodně číst, tak se mi bude i následně dobře psát.

Knihu Mám nad tebou moc jsem dostala právě od Evičky k Vánocům. Musím říct, že jsem jí přečetla skoro okamžitě. Sice mne anotace na zadní straně knihy moc nezaujala, ale vepředu na obálce je stručně popsaný text a ten mne pohltil.

Kapitoly knihy jsou napsané velice poutavě. Každá z nich má vždy název toho, o kom bude vyprávět, například: svědkyně, otec atd. Točí se tam pár postav. Každá z nich je psaná jinak. Jedna je vyprávěna v první osobě, další třeba ve třetí, a to se mi moc líbilo, nepřipadalo mi to takové monotónní. Hlavně, a to nejdůležitější, každá ta kapitola skončila napínavě, ale další kapitola na to hned nenavazovala. Takže vás to udrží napnuté.

Anotace:

Co by vás donutilo zasáhnout?

Když Ella náhodou vyslechne ve vlaku rozhovor dvou atraktivních mužů s mladými dívkami, nemyslí si o tom vůbec nic – dokud jí nedojde, že ti dva právě opustili vězení. V ten moment se v ní probudí mateřský instinkt. Rozhodne se zasáhnout , ale něco jí od toho odradí. Druhého dne zjistí, že krásná, zelenooká Anna zmizela.
O rok později je Anna stále nezvěstná a Ella trpí pocitem viny, protože nic nepodnikla a zdá se, že není jediná, kro jí to nemůže zapomenout. Někdo jí posílá výhružné dopisy- dopisy, kvůli nimž se bojí o svůj život.

Výroční výzva odhaluje, že Annini příbuzní i přátelé skrývají nemalá tajemství. Dokonce její nejlepší kamarádka, Sarah, neřekla o tom, co se stalo, úplnou pravdu. I její rodiče mají co skrývat.


Určitě knihu doporučuji.
Další knihu, na kterou budu psát recenzi, bude NOČNÍ PTÁK od Brian Freemana.


Žádné komentáře:

Okomentovat