úterý 21. ledna 2020

Seriál: Život s manipulátorem #10 Novoroční výbuch





jak jste se dočetli v předchozím díle, šla jsem na potrat. Psychicky jsem to moc nedávala, ale naštěstí jsem měla dvě zdravé dcery, které mi pomáhaly na to nemyslet a také jsem se víc zapojila do práce. Nikdy jsme se o tom s exmanželem nebavili. Bylo to tabu.

Jeden den jsem si psala zprávy se svým kolegou, potřeboval poradit ohledně nemovitosti a tak jsem mu pomohla a pak mi psal, že si všiml, že mám hodně žárlivého manžela. Všiml si, jak nás pozoruje na vánočním večírku skrz okno, když kouřil. Hrozně jsem se styděla. Vysvětlila jsem mu, že on je prostě takový. Napsal mi větu, na kterou nikdy nezapomenu: „Když sis ho vzala, tak je to napořád přece.“ V tu chvíli mi to došlo. Tohle a napořád? Nikdy, takhle to dál přece nejde. Takový život já nechci. Nechtěla jsem každý den hádky o tom, zda jsem vařila, nebo ne, zda jsem šla a v čem do práce. Nechtěla jsem, aby řval na naši dceru, která se učila číst, že je blbá, když nepozná písmenko B od D. Věčné ponižování, že jsem tlustá jak prase, že jsem nula, že jsem nikdy nic nedokázala a nebýt jeho, tak nemám nic.

No a doma začalo být od toho dne dusno, protože jsem začala mít konečně svůj názor a pokaždé. když mi volal, když jsem šla do práce a potřeboval zjistit, co mám na sobě, odpověděla jsem mu, že jsem nahá. Po této odpovědi se samozřejmě urazil. Ano, musím přiznat, že jsem ho pak už i provokovala a na jeho debilní otázky jsem mu stejně tak odpovídala.

Velký zlom přišel na silvestra. Pozvali jsme svoje přátele, kteří byli jeden čas našimi sousedy. Často jsme spolu grilovali nebo se navštěvovali. Domluvené bylo to, že oni přespali u nás a my v bytě o patro výš, kde měla svůj občasný byt Genzer. (ano, ona se přestěhovala z původního občasného bytu za náma). Druhý den měly jet dcery ke známým a já měla jít k sestře na návštěvu. Já udělala pohoštění a on koupil alkohol, jak jinak. Nebyla jsem z toho nadšená, protože jsem věděla, jaké má stavy, když se napije. Zábava docela šla. Jenže pak šel on s kamarádkou ven si zakouřit a já byla doma s dětmi a manželem kamarádky.

Šla jsem na záchod, kde bylo okno přímo na ně. Viděla jsem, jak ji objímá. Jak ji drží za pas až skoro na zadek a koukají spolu na hvězdy. Vešla jsem z WC a otevřela vchodové dveře a on ji rychle pustil. Na něco jsem se zeptala a šla zpátky na WC a mrkna z okna a zase se objímali. V tu chvíli mi došlo, že mi to je úplně jedno. Hrozně jsem se tomu smála. Po ohňostroji jsme uložili děti a já šla s ním nahoru spát. On už měl vážně dost upito a chtěl hrozně sex, což jsem odmítla. Řekla jsem, že jsem unavená a dělala jsem, že spím.


Druhý den ráno jsme vstali a on byl docela v pohodě. Napsala jsem kámošce, zda jsou vzhůru a šli jsme dolů. Bylo asi cca 9 ráno a on si nalil příšerně velkého panáka „Jegra“. I když to snad nebyl panák jako spíš velká „whiskovka“. Dal si cigáro a pohoda. Kolem běhaly naše dcery a děti té kámošky a on už chlastal, že prý slaví Nový rok. Domluvil si dokonce s mužem naši kamarádky, že dcery ke známým odveze on s ním. Aby on si mohl dát chlast. Já si dala sprchu a připravila se za ségrou. On mne ale nechtěl pustit. Řekl, že si myslel, že si uděláme pěkný den, když jsou děti pryč. Odmítla jsem. Byla jsem se ségrou domluvená už pěkně dlouho. Těšila jsem se a s opilým chlapem jsem čas trávit opravdu nechtěla... Samozřejmě se urazil. Já připravila holky na cestu a odešla jsem.

Nevím kolik bylo hodin, když jsem k ní přijela, tak mi exmanžel hned několikrát volal a já to nebrala. Ze začátku jsem to neslyšela a pak jsem to odmítla zvedat a tak volal i jí. Chtěl prostě vědět, zda tam opravdu jsem. Přijela jsem domů kolem 17. večer a on nikde. Volám mu a nebere to. Tak volám té kámošce a ta mi řekla, že jak odvezli děti ke známé, (do města, kde jsem předtím já bydlela s mámou a on se svou tehdejší ženou) šel k mé mámě do baru. Tak jsem volala mojí mámě a ta říkala, že tam je a že spí. Zda bych si pro něj nemohla přijet. Tak jsem přikývla, protože byl Nový rok a nic nejezdilo a neměl se jak dostat domů. Opět jsem volala kámošce, protože měla naše auto a poprosila jejího muže, zda můžeme vyzvednout mého.


Když mne její muž vyzvedl doma, jeli jsem tam. Hrozně jsem se na jednu stranu bála, protože jeho budit, když byl opilej, bylo velice nebezpečný. Když jsme přijeli na místo a vešli do hospody, byla úplně narvaná. On se zrovna probral. Usmála jsem na něj a řekla mu, že jsem ho vyzvedla, aby se měl jak dostat domů. On se na mne podíval a zařval něco jako: „co tu kurva děláš?“ Vstal, odešel a kopnul do pár barových židlí. Pak chytl za kliku, rozrazil skleněné dveře, že jsem myslela, že se rozbijí a odešel ven na ulici.

Máma mne hned zastavila a řekla, ať hlavně dám pozor. Věděla, co je zač, ale já ji nikdy neposlouchala a teď jsem to viděla sama. Vyšli jsme ven s tím kamarádem, který mne přivezl, a vidíme jeho, jak kope do cizího auta. Zařvala jsem co to dělá a kámoš na něj křikl, ať jde s námi do auta, přitom šel za mým manželem. Já ho hned zastavila a říkám mu, ať toho nechá, protože je vidět, že je naštvaný a může ho praštit. Kamarád se na mne podíval a řekl, že jeho nepraští. Usmála jsem se, a odpověděla, že nemá problém praštit mne, tak u tebe ten problém nebude mít tuplem. A pak se to stalo...

Exmanžel dal pěstí do zadního skla cizího auta. Jen jedna rána a sklo se celé rozsypalo. Nedokázala jsem si představit, jaká to musela být síla. V tu chvíli jsem zařvala na kámoše. JEDEM! NECH HO TADY!!!

Sedli jsme do auta a snažili se odjet, ale byl velký provoz. Lidi se vraceli ze silvestra a vycouvat autem na silnici byl velký problém. V autě jsem se zamkla, protože jsem se exmanžela hrozně bála, ale naštěstí on si nás nevšímal a odešel pryč. Po cestě sebral plné malé popelnice, které měli lidi u baráku narvaný asi ještě od Štědrého dne, a začal je házet do silnice. Do kolony aut. Lidi začali troubit, brzdit, objíždět to... Hrozně jsem se bála, že se někdo vybourá. Jen jsem si zakryla dlaněmi oči a modlila se, ať to hned skončí. Odjeli jsme před dům kámoše a řekl mi, zda nechci jít na kafe. Souhlasila jsem.

Doma na něj čekala jeho žena. (ta co s náma byla na silvestr) Sedla jsem si k nim do kuchyně a vše jsem jí řekla, co se dnes stalo. Jen zírala a řekla mi, ať u nich s dcerami zůstanu tak dlouho jak budu potřebovat. Nabídku jsem přijela. Za ani ne hodinu jsem si otevřela jejich počítač a viděla jsem, jak exmanžel napsal na můj facebook, na mojí zeď něco ve smyslu: TY PÍČO, KDE JSI? A komentáře nějakých lidí, kteří psali, že si to máme vyřešit normálně a ne takhle veřejně. Měli jsme hodně společných přátel, klientů nebo kolegyň z práce. Ty mi okamžitě začali psát co se stalo, zda jsem v pořádku.

Pak volal i on. Ať okamžitě přijdu domů, že jinak se nemám, kam vrátit. Vysvětlila jsem mu, že nepřijdu, že se z toho vyspí a pak to vyřešíme. A on, že tedy už se nemám vracet. Tak jsem řekla, že dobře. A byl konec. Teda já měla jasno, že je konec a že se nikdy nevrátím, ale on to asi úplně nepochopil. Na facebooku mi začali psát lidi, co se stalo. Naštěstí jsem měla jeho heslo na facebook a hnusné zprávy, které veřejně napsal, jsem okamžitě smazala. Pak mi ještě psal, že ví, kde jsem a že si pro mne přijde...


Žádné komentáře:

Okomentovat