středa 26. února 2020

Vyhlídka Hrádek





22. února jsme si s přáteli naplánovali výlet do Varnsdorfu na vyhlídku Hrádek a pak se podívat na masopust v pivovaru Kocour. Den začínal asi tak, že jsem vstala hrozně brzy, abychom vše stihli.

Nasnídali jsme se, vyvenčili psa, oblékli jsme se a zjistili, že nám asi za 8 minut jede tramvaj. Rychle jsme tedy vyběhli. Elinka ale odmítala běžet, protože do sebe krátce před tím nacpala dvě misky polévky. Naštěstí jsme to stihli. V tramvaji jsme se uřícení posadili, koupili lístky a oddychli si, protože ta nás vyveze až k vlakovému nádraží, kde na nás čekají přátelé. Měli jsme od příjezdu tramvaje asi 15 minut, než pojede vlak. Jenže přijíždíme do Liberce a tramvaj odbočuje do dřívější konečné s tím, že musíme vystoupit, protože dál je výluka. Opět jsme běželi na další spoj, který nás měl dovézt na nádraží. Ale jeli jsme jen jednu zastávku, kde jsme museli zase přestoupit na autobus, který nás konečně dovezl až k nádraží. Tam jsme zase museli běžet na vlak :D

Ve vlaku jsme potkali mojí sestru, která jela také na masopust. Měli jsme hodinu jízdy před sebou, tak jsme se posilnili dvěma malými pivy v rámci ochutnávání. Po cestě vlakem nás čekala asi 7km trasa. Cesta byla příjemná, krásná, většina vedla lesem. Bohužel skoro na konci měla Jess problém a hrozně jí bolely paty. Zjistili jsme, že má puchýře, tak jsme to chtěli zkrátit, ale Jessica byla velice statečná a po zalepení těch puchýřků jsme se vydali dál. Vyhlídka Hrádek byla otevřená a tak jsme měli možnost se podívat až nahoru. Výhled byl suprovej. Kdyby bylo hezčí počasí, tak výhled by byl ještě lepší.

Od vyhlídky to byl jen kousek na masopust do pivovaru Kocour. Ségra nám hlídala místa. kde jsme si odložili věci a šli pro jídlo. Fronty byly neskutečně dlouhé. Opravdu hooodně lidí a v každé cestě stál odložený kočárek. Ochutnali jsme spoustu dobrot. Já měla tatarák, Jess bramborák a El chtěla palačinku (ta byla za trest, protože jsem tam čekala bezmála 45 minut, než na mne přišla řada, ale co bych pro svoji dceru neudělala).

Cesta zpátky už byla příjemnější až na ty přestupy. Výlet na Hrádek je s dětmi super. Jde se dobře a není to nijak náročné. Pokud jsou děti zvyklé chodit aspoň trochu, tak cestu zvládnou na jedničku. Jde se lesem i po asfaltce, můžete dětem cestou vymyslet i hry, aby to rychle uteklo. V našem případě to bylo hledání turistické značky, po které jsme šli. Holky se předháněly, která ji najde dřív a která bude u značky první.

Žádné komentáře:

Okomentovat