středa 19. února 2020

Plánování svatby: #1 Místo a termín



Určitě jste četli článek o tom, jak mne můj přítel Michal požádal o ruku na nádherném místě v Havlíčkových sadech v Praze. Dnes se ale chci věnovat samotném plánování svatby.

Nejdřív jsme přemýšleli nad tím, kdy přibližně svatba bude. Léto, jaro nebo podzim. Věděli jsme ale jistě, že svatba bude v roce 2021, a to z čistě praktického hlediska. Dořešit si soukromé věci a taky nějaké finance našetřit. Já rodiče nemám, aby přispěli a přítelovi rodiče třeba přispějí, ale lepší mít něco svého. :)

Hledali jsem na internetu místa pro svatbu v našem kraji a našli jsem dvě. První byl Jitravský dvorec. Nechali jsem si poslat ceník, který nás trošku překvapil, ale řekla jsem si, že si domluvíme schůzku, zjistíme informace a uvidíme. Protože jsem chtěla i názor ostatních, poprosila své kamarádky, které se mnou budou naší svatbu plánovat, aby jely s námi. Jsem člověk, který se pro všechno hned nadchne a přítel v tomhle udělá skoro vše co mi na očích vidí, tak potřebuji trochu usměrnit. :D

Schůzka dopad

Druhým místem byla chata Tesanka. Na místo jsme jeli od nás asi třičtvrtě hodiny kvůli počasí. Na schůzku jsme dorazili akorát. Bohužel jsme ale byli sami. Paní majitelka, která nám schůzku potvrdila, nedorazila. Když jí personál volal, slyšeli jsme ji v telefonu, jak o nás mluví, že jako o tom ví, ale že nejsme domluvená svatba, ale že se jdeme jen na něco zeptat, a že by nám informace pak zaslala e-mailem. Ona nám ale e-mailem už informace poslala. Chtěli jsme se jen doinformovat, prohlédnout prostory a pokud by se nám tam líbilo, tak doladit termín. Kvůli kvůli jejich přístupu jsme se rozhodli udělat svatbu raději v Jitravě.

Místo máme a termín jsme opravdu jen doladili od stolu. :D Mrkla jsem do diáře, podívala jsem se, kdy mám u sebe dcery a vybrala... Hned jsme poslali termín do Jitravy, a pan ředitel nám ho následující ráno potvrdil.

Teď máme na další organizaci asi rok a půl. Myslím si, že to zvládneme v pohodě. Mám kolem sebe totiž super pomocnice.
la na jedničku! Vymysleli jsme alternativu, která by nám vyhovovala a vlastně i ušetřila peníze. A domluvili se, že září bude super měsíc na svatbu. Kamarádkám se to také moc líbilo, což jsem byla neskutečně ráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat