neděle 17. května 2020

Nejlepší místo na posezení s přáteli? Venkovní samoobslužný Luční bar v Krásné Lípě.


Nejlepší místo na posezení s přáteli? Venkovní samoobslužný Luční bar v Krásné Lípě.



Poslední dobou jsem si oblíbila větší výlety a procházky. Nedávno jsem byla v úžasném samooblužném Lučním baru a napadlo mne, vám o něm napsat a dát vám tip na výlet.

Co to vlastně je?

Je to místo, kde se můžete občerstvit bez čekání, bez obsluhy a vzít si přímo, co chcete. Všude jsou popsané ceny a vy pak jednoduše zaplatíte do připravené kasičky a pokud nemáte drobné, můžete si rozměnit. Část baru je krytá a lze jej tak využít jako záchranu před deštěm.

Tento bar v Krásné Lípě je dost velký, takže si ostatními navzájem nepřekážíte. Pod přístřeškem najdete posezení, lednice s pitím a jídlem, nádobí, dřez, rychlovarnou konvici a mnoho dalšího.


Na louce je mnoho stylových židlí, stolů nebo lehátek kde si můžete odpočinout a relaxovat. Můžete tam dokonce i stanovat. Cena je 150 Kč za osobu ve stanu a děti jsou zdarma.

Pod pojmem bar si možná mnozí představí konzumaci primárně alkoholických nápojů, avšak to není případ Lučního baru. Jediným alkoholickým nápojem je zde pivo z nedalekého minipivovaru Falkenštejn. V lednici najdete vždy několik různých druhů, které pivovar vaří, a to v různě velkých lahvích.

Krom odpočinku si tam můžete opéct třeba buřty na už připraveném ohništi. Pokud byste si náhodou zapomněli buřty, nevadí. Vždy jich několik najdete přímo v barové lednici. Pokud máte chuť na čaj nebo kafe, tak si ho jednoduše uvaříte a přísloušnou částku hodíte do kasičky. Bar je vhodný i na výlet s dětmi, protože k občerstvení tam najdete i ovoce nebo různé brambůrky popřípadě čerstvě upečené muffiny.



Dokonce mají i zimní variantu hned naproti. Ta slouží primárně jako kovárna a bar, kde můžete posedět, ohřát se a při troše štěstí zastihnete i pana kováře, kterého můžete při konzumaci sledovat při práci.

Pakliže si bar oblíbíte a budete se do něj chtít cíleně vrátit, je možné si objednat také přírodní vířivku, kdy je voda ohřívána tím nejjednodušším způsobem – otevřeným ohněm. Tento relaxační prvek pro vás však majitelé musí předem přichystat a bez předchozího objednání to tedy skutečně nepůjde.

Samoobslužný Luční bar v Krásné Lípě není rozhodně unikátem, podobných zařízení v České republice pomalinku přibývá. Tento konkrétní se však nachází v malebných kopcích nad Krásnou Lípou a návštěvníkovi je takřka do poslední chvíle důmyslně skrytý samotnými kopci a stromy. O to krásnější je pak překvapení, když jej konečně spatříte a s dobrým pitím se uvelebíte v jeho prostorách.



Žádné komentáře:

Okomentovat