středa 15. července 2020

Recenze film: Neviditelný



zdroj: Kinobox.cz


Nedávno jsem viděla tento film. Miluji thrillery, a to jak knižní tak filmové. Na tento jsem  se dost těšila, anotace filmu byla velice zajímavá. 

Celý film je takový ponurý a šedivý a dost tichý bych řekla, což vzbuzuje napětí.
Film začíná útěkem hlavní hrdinky od svého psychopatického přítele, celé to trvá asi 10 minut a vy jen tiše sledujete a čekáte, zda se jít to povede, nebo ne.

Chvíli po tom, co od něho uteče, se zjistí, že její expřítel spáchal sebevraždu, protože se s tím nedokázal smířit, a pro překvapení všech, jí ještě odkázal velké množství peněz.
Jenže pak se jí začnou dít divné věci. Někdo jí ze spaní sundá peřinu, je vidět jak za ní někdo dýchá. Někdo pošle mail její sestře, že jí nenávidí a nechce jí nikdy vidět. A mnoho dalšího. Scénář filmu je v tomto ohledu vystavěn opravdu působivě a napětí se jednotlivými událostmi neustále stupňuje.

Je možné, že její expřítel neumřel a nějakým záhadným způsobem se jí mstí? Nebo si to hlavní hrdinka vše vsugerovala a stává se z ní regulérní blázen?

Celý film je jedno velké napětí a pořád si říkáte, že se to přece musí nějak vysvětlit. 
Líbilo se mi, že se celý děj filmu má opravdu příjemný spád a 2hodinová délka vám nepřijde nijak dlouhá. První polovina je super, ale u druhé mi to připadalo již trošku přitažené za vlasy, ale myslím si, že většině lidem se to bude líbit. Odpovídá tomu i hodnocení na ČSFD přesahující 70 %. Za sebe však film hodnotím 58 %.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat