neděle 15. listopadu 2020

Skleněná lahev Knight: půllitr přírodní elegance

 


Recenze vznikla ve spolupráci s obchode Econea.cz


Dnešní doba velí, chovat se maximálně ekologicky a šetrně k našemu okolí. Jako největší zhouba poslední doby jsou označovány plasty, kterých spotřebujeme spoustu a bohužel často i zcela zbytečně. V některých oblastech se bez plastu nelze obejít, ale například u lahví na vodu je citelný návrat ke skleněné klasice.
Do rukou se mi dostalo ekologické řešení od společnosti Econea, která má ve svém portfoliu celou řadu skleněných lahví. Varianta lahve zvaná Knight je určena širokému spektru majitelů, protože se hodí na každodenní nošení. A na mysli nemám pouze její takřka ideální velikost, kdy se zhruba půllitrová lahev vejde do menšího batohu či větší kabelky.


Za vyzdvihnutí stojí krásný minimalistický design, který z lahve udělá i váš zajímavý doplněk. Tradiční tvar lahve bez žádných rušivých prvků, drobné logo naleznete pouze v malém formátu ve spodní části lahve. Ekologické zacílení podtrhuje bambusové víčko s dobře vyvedeným těsněním, které funguje spolehlivě. Během nošení může být plná lahev klidně vzhůru nohama a můžete si být jisti, že z ní nezmizí ani kapka vašeho oblíbeného nápoje.

Stinnou stránkou skleněných lahví je jejich hmotnost. Knigth v prázdném stavu váží 295 gramů, což je výrazně více ve srovnání s obdobně objemově velkou plastovou variantou. Pokud je tedy pro vás hledisko hmotnosti zásadní, nebude skleněná lahev zřejmě určena přímo vám.

Možná vás ale přesvědčí přednosti skleněné lahve, které by mohly kaňku na kráse v podobě vyšší hmotnosti zastínit. Ekologii jsme již nastínili, nyní je čas zmínit, že lahev Knight je vyrobena ze speciální borosilikátového skla. Mezi jeho přednosti patří odolnost (zvládá pobyt v myčce) a je mnohem vyšší pevnost než u běžného skla, což se u lahve rozhodně hodí. Nadále ale musíte mít na paměti, že případný pád na zem může lahev nenávratně poslat do věčných lovišť. Pokud by se vám již taková nehoda přihodila, je nutné zmínit, že borosilkátové sklo nepatří do tříděného odpadu. Co tedy se vzniklými střepy? Buď vyhodit do směsného odpadu, nebo odvézt do sběrného dvora, kde však musíte zmínit, o jaký typ sklad se jedná.

Další výhodou skla je jeho průzračnost. Asi nebudu sama, které více chutná, když jídlo i pití vidí na vlastní oči. Skleněná lahev perfektně odolává jakémukoliv poškrábání a mnohem častěji vybízí k napití. Alespoň v mém případě se tak z každodenního pití stala mnohem příjemnější záležitost. Například si mnohem více dávám záležet, aby v lahvi nebyla jen čistá voda, ale například i ovoce. V této souvislosti musím zmínit 3centimetrový průměr hrdla. Z něj se nejen pohodlně pije, ale také se do lahve mnohem lépe dává vše, co jen máte rádi.


Skleněná lahev Knight o Econea se může stát vaším ideálním společníkem do každé dne, na každé vaši cestě. Stačí jen, když dáte skleněné lahvi šanci a přenesete se přes počáteční obavy z případného rozbití a současně skousnete vyšší hmotnost ve srovnání s běžnou „PETkou“. Odměnou vám bude krásná lahev, která dobře padne do ruky, vybízí k dodržování pitného režimu a taktéž jejím využívání budete šetrnější k naší přírodě.





Žádné komentáře:

Okomentovat