pondělí 13. září 2021

Recenze na knihu: Opravdové zločiny


 




Název knihy:
 Opravdové zločiny

Spisovatel: Lucie Bechynková
Žánr: Kriminalistika
Rok vydání: 2021
Počet stran: 280
ISBN: 978-80-264-3706-2
Hodnocení: 5* z 5* 


Nedávno jsem narazila na podcast na YouTube s názvem Opravdové zločiny, který mě nadchnul a poslední dobou neposlouchám nic jiného. Proto když Lucka Bechynková (jedna z holek, která natáčí právě onen zmíněný podast) napsala stejnojmennou knihu, její koupě byla jasná volba. O to větší radost jsem měla, když jsem ji sehnala hned v knihkupectví a nemusela si ji předobjednávat na e-shopu.

V knize by měly být všechny zpracované příběhy, které byly i v podcastu, protože ale nemám ještě naposlouchané všechny, s jistotou to říct nemůžu.

Čeká na vás opravdu hodně příběhů a některé rozhodně nejsou pro slabé jedince. Jedním z nejznámějších je případ H.H. Holmese, ale najdete tam třeba i příběh Bobbyho Dumbara nebo případ 16leté slečny, která přišla do školy se zbraní a začala střílet (nebojte, žádnému dítěti se nic nestalo).






Nad většinou příběhů opravdu zůstává rozum stát. Pokud byste však hledali v knize případy Charlese Mansona nebo Anderse Breivika, tak byste nepochodili. Holky o nich ale zpracovaly příběhy do podcastu.

Kniha má pevnou vazbu a musím říct, že se velice dobře čte. Autorka zvolila velmi příjemnou až přátelskou formu psaného projevu, který bych přirovnala k vyprávění někde u kafe.

Na závěr knihy jsou připraveny tři velmi zajímavé rozhovory. Jeden s právničkou, pak s bachařem a nakonec s kriminalistou.

Příběhy jsou napsané opravdu poctivě se všemi informacemi. Od narození a rodinného zázemí kriminálníků, tak i některých obětí. Jak a kdo našel oběti, jak dopadli pachatele, jak probíhal soud a jaký trest kdo dostal.

Knihu doporučuji všem, kdo se o takové zločiny zajímá. Varuji ale předem, pokud začnete poslouchat jejich podcast a číst i knihu, začnete být opravdu paranoidní. Už nikdy nikam nepůjdete sami, pořád budete držet v ruce klíče a rozhodně nebudete stopovat. Současně přestanete brát stopaře a i cestu taxíkem si rozmyslíte.





Žádné komentáře:

Okomentovat