neděle 3. listopadu 2019

Seriál: Život s manipulátorem #2 Nový domov a život


Druhý díl mého seriálu začíná tam, kde skončil díl první. Po seznámení jsme začali zařizovat náš společný život a bydlení. V krátkém sledu jsme museli řešit příjemné, ale naopak i nepříjemné věci, které pro mne mohly být varováním.

Naposledy jsme skončili u toho, jak jsme se spolu sestěhovali. Tím, že jsme se před koncem školního roku seznámili, jsem do školy vůbec nechodila a ani se neučila. Důsledkem toho jsem nebyla z několika předmětů klasifikována a musela je dodělávat o prázdninách. Naštěstí se mi vše povedlo a to včetně získání výučního listu. Dokonce jsem dělala i přijímačky na nástavbu a úspěšně se dostala na dálkové studium, abych si mohla dodělat maturitu, protože moje škola končila jen výučním listem.


Pamatuji si, že jsme nic neměli a spali jsme na gauči, myslím ve spacácích, ale jen pár dní. Dostali jsme od jeho rodičů malou lednici a od mojí mamky jsme dostali staré letiště. Ex manžel si přivezl ještě nějakou skříň a od kamarádů velice starou a těžkou televizi a on koupil novou pračku.
Vše bylo zařízeno a nový život mohl začít. Jeho dcera k nám chodila ze začátku velice často. Podmínka byla taková, že se k nám půjde podívat jeho ex manželka, což samozřejmě nebyl problém. Já v tu dobu jela k rodičům a ona přijela k nám to okouknout. Dcerce jsme sehnali válendu, kterou jsem zaplatila já. Stála tenkrát jen 200 Kč a já dostala od babičky nějaké peníze.
Řešili jsme, co dál.

Vím, že jsem byla velice šťastná. Když to vidím zpětně, tak si říkám: „Když já neměla rozum, proč ho neměl aspoň on? Nevadilo mu, že do školy nechodím, nebo že ji nějakým způsobem zanedbávám.“ V tu dobu mně to ale asi nevadilo, nebo jsem to neřešila, protože jsem byla přece zamilovaná!!!

Dcerka k nám chodila velice často a já dostala obavy, že bude chtít mít další dítě, protože mu bylo už 36 let. Řekla jsem mu, že děti nechci a neměl s tím problém. Já ale o dítěti začala víc přemýšlet, a řekla jsem si, proč ne? Chodí k nám jeho dcerka a zvládám to dobře a když jsem s tímto návrhem přišla, tak souhlasil. Vážně? On chtěl s 18letou holkou dítě? Po 3 měsíčním vztahu? Další důrazný signál, že to nebude ten pravý muž, který jsem ignorovala.

Chtěli jsme to ale oba a tak nejde nikomu nic vyčítat. Otěhotněla jsem velice rychle. Vlastně téměř okamžitě. Dělala jsem si těhotenský test a byla tam jedna čárka. Oba jsme na to smutně koukali a řekli si, že to vyjde příště. On odešel do vedlejší místnosti, zatímco já si všimla, že se na těhotenském testu začala vybarvovat druhá čárka. Volala jsem na něj, aby přišel zpět. On však dost nepříjemně odvětil: „Pokud něco chceš tak laskavě pojď sem!“



Vzala jsem test a šla jsem mu ho ukázat. Byl šťastný. Já šla za pár dní k lékařce a pamatuji si, jak se mne zeptala, zda moje rodiče vědí, že jsem těhotná. (mám báječnou doktorku a mám jí do teď)
Koukala jsem na ni stylem, jako co je? Vždyť je to moje věc!

Pohlaví jsme znát nechtěli. Teda hlavně on nechtěl, já to vědět chtěla, ale vysvětlil mi, že to bude krásné překvapení. Dokonce mi to zakázal říct o těhotenství rodičům, dokud nebudu ve 3. měsíci, kdyby se něco stalo. Argumenty jsou samozřejmě pádné a nevím jak vy, ale já měla touhu to někomu říct, tedy hlavně mámě. Nakonec to tak bylo. Napsala jsem mámě SMS, která začínala: AHOJ BABI...

Ta hned okamžitě volala, co to má jako znamenat, že je mi jen 18 a proč jako s ním atd..
Bála se o mne, to je pochopitelné. Těhotenství jsem zvládala docela dobře, ale peníze nějak nebyly. Neměla jsem ani na těhotenské kalhoty. Ty mi musela koupit máma.

Taky jsme řešili velice brzo nezaplacený nájem. Bylo to zrovna v čase mého otěhotnění, kdy bývalý manžel zrovna měnil zaměstnání. Nechtěl dělat v baru, za což jsem byla ráda, protože občas chodil domů společensky unavený. Dokonce jednou nepřišel vůbec a nedalo se mu dovolat, protože tam usnul.

Měl jít dělat ke kamarádovi řidiče dodávky. Každý den by byl doma a já bych byla spokojená. Jenže jsme neměli peníze, než přijde výplata a donutil mě, abych řekla dědovi. Nechtěla jsem, ale co bych pro něj neudělala.

Přišla jsem za dědou a vysvětlila mu naši situací. Ten samozřejmě nechtěl o ničem slyšet a nadával, že dospělý chlap se neumí postarat o svojí těhotnou přítelkyni. Zpětně musím dát svému dědovi jednoznačně za pravdu. Dědovi se také nelíbilo, že je chlap ochotný opustit rodinu a malou holku. Asi hodinu do mne takto hučel, než mi ty peníze půjčil. Šlo o 10 000 Kč a exmanžel mi slíbil, že to dědovi do příštího měsíce dáme, nebo aspoň na 2x. Tak jsem se domluvila i s dědou. A co myslíte? Když přišla výplata, nebylo na to, dát něco mému dědovi. Další měsíc taky ne. Ani třeba 2 000 Kč nebo 1 000 Kč.

Nakonec z něho vypadlo, že věděl, že peníze nebude moci rovnou vrátit. Prostě si půjčil peníze od mého dědy a věděl, že mu je nevrátí nebo že to bude trvat dýl. Kdybych to věděla předem, nikdy bych si od dědy nepůjčovala. Naštěstí se mu to do pár měsíců vrátilo, ale řekl mi jasně, že u sebe doma mého ex manžela nechce nikdy ani vidět.


Pokud se nacházíte nebo jste se nacházeli v podobné situaci, budu ráda, když se mi ozvete do komentáře pod článkem nebo na mail: mamcahelca@gmail.com 
Připomenout si můžete také první díl seriálu, ve kterém se věnuji našemu seznámení

Žádné komentáře:

Okomentovat